Ce mă enervează cel mai mult în campanie

campanie
Distribuie:

Mă enervează multe chestii în campanie. Falsa servilitate a candidaților, lingușitoria, sloganurile de campanie stupide, țățismul din confruntări, așa-zisele proiecte voalate, fanteziste și lipsite de esență, parangheliile cu mici, bere și manele, lansarile de candidaturi, gălețile, pixurile și pungile cu făină, vizitele sanchi informale și băile de mulțime; și multe altele și nu neapărat în ordinea asta, dar mai ales băile de mulțime.

Și din astea nu mă enervează prea tare falsul interes pe care îl afișează găinarii ăștia ai noștri de politicieni, nici haitele lor de ciuhapi împărțitori de umbrele și flyere. Da’ mă enervează cohortele de gură-cască care se nimeresc pe acolo; și care, după ce au fost furați, ignorați, marginalizați, răniți, îmbolnăviți și chiar văduviți și umiliți ani la rând de hoția și incompetența ălora, când își întâlnesc o dată la patru ani călăii lor financiari, psihici și chiar fizici, ce fac? Dau mâna cu ei și zâmbesc. Tâmp.

Ei, pe ăștia i-aș țuca io cu butelia udă peste zâmbet până-și înghit dantura pisată. De ce dai mâna cu el și zâmbești tâmp, pensionarule? Nu vezi că mănânci doar macaroane ca să ai cu ce-ți plăti încălzirea, să-ți încălzești ciolanele bătrâne și obosite de atâta muncă prin care ai construit țara pe care ăștia au vândut-o și o vor mai vinde până la ultimul fir de iarbă? De ce zâmbești pentru cameră, de lângă el, muncitorule? Îți place că ești sclav la multinațională pe salariu minim?

De ce doar zâmbești tâmp și nu îl bagi în corzi cu întrebări despre viitorul tău, adolescentule? Sau ești împăcat deja cu faptul că vei termina o facultate plătită de părinți și te vei angaja șaormar la KFC? De ce, băi, român copac, nu îl întrebi de drumuri, apă curentă, canalizare, parcuri, locuri de muncă? De ce strângi cu respect mâna care te fură/va fura? Îți dai seama că dacă ăla face deja parte din sistem te fură chiar în momentul în care îi zâmbești tâmp?

De ce nu-l iei de guler? De ce nu-l mitraliezi cu întrebări despre eventualele promisiuni anterioare? De ce nu-i ceri detalii despre proiectele pe care le propune? De ce nu-i reproșezi eventualele puncte slabe ale mandatului pe care se pregătește să-l încheie? De ce, după ce l-ai înjurat din toți rărunchii ani la rând, atunci când te întâlnești cu el ești fățarnic și doar zambești tâmp?

Categorie: Pamflete
Etichete: campanie, Falca
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] Defecțiunile la sistemul cardului de sănătate au fost remediate
Articolul următor
DIICOT cere aviz de urmărire penală pentru patru foști miniștri

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie