M-am luat după criticii lui Nicușor Dan și am aflat că partidele mari au început să se teamă de USR

doareu
Distribuie:

 

Probabil a ajuns și la voi vestea că USR, partidul care se coagulează în jurul lui Nicușor Dan, a reușit să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru a-și putea înscrie candidații în cursa pentru alegerile parlamentare. O veste excelentă nu doar pentru cei care achesează la viziunea acestui nou partid ci chiar pentru sănătatea democrației românești; că nu e bine să căutăm mereu să votăm răul cel mai mic dintre PCR/PSD/PNL/UDMR/ALDE/PLM/MAI/ȘTIE.

Am dat o raită pe la comentariile de la articolele care anunțau asta, să văd ce păreri au oamenii. Nu mică mi-a fost mirarea să văd că deja au apărut foarte mulți critici la adresa lui Nicușor Dan și USR. Normal că ești curios ce fel de oameni critică un om și un partid care încă nu au apucat să presteze…și avem așa, două categorii:

Circa 30% (procent apreciat foarte groser și fără angajament) din critici sunt genul ăla de oameni care îl au pe Arsenie Boca la cover. Sau care citesc și șăruiesc doar conspirații. Sau ale căror globule roșii au câte trei trandafiri tatuați pe ele. Ăștia îmi inspiră un sentiment care e la limita dintre amuzament și milă.

Dar restul de critici sunt chiar interesant de analizat. Au un tipar…așa: au niște nume comune, chiar mult prea comune. Nu prea au poze de profil sau au poze cu altceva decât oameni. Profile de Facebook în mare parte noi, fără prieteni, fără poze, fără postări. Sunt și unele mai vechi, dar cumva se întâmplă că sunt inactive în majoritatea covârșitoare a timpului și devin foarte active în preajma campaniilor electorale.

Random (galerie):

Gina Aramescu, dimpreună cu care am un prieten comun, a postat ultima dată în 1956

Un anume Nikoss și-a început activitatea brusc, cu câteva zile în urmă, cu gagici seminud. Pare că știe ce și cum cu politica (sper că primește mai mulți bani decât ăia cu nume penibile – vezi mai jos în galeria foto)

Domnul Cogean de mai jos e atât de nou pe Facebook încât nici Facebook nu știe de el încă: zero prieteni, zero legături, zero postări. Credibil, dap!

Ionel Danut, care e într-o uniune civilă (how out of the box, heh) nu are și el un telefon cu cameră măcar, să-și facă o poză de profil…

Doar Eu (pe bune, sper că ăsta ia mai puțini bani chiar și decât ăia cu nume penibile), are o poză cu muie, una cu un vapor și mai multe cu ștreanguri (interesantă asociere – n.m.):

Pilif locuiește la Oradea și dorește noapte bună. Nu știu cui, că prieteni pw00la!

Mai avem? Mai avem…

Mă rog, aș putea să continui așa la infinit, dar n-are sens, doar floodăm serveru’ lu’ unciu’ și luăm pe șele. Întrebarea care trebuie să te macine pe tine, bunule român, e: de ce există aceste profiluri și de ce au cășunat pe Nicușor Dan și USR? Mie îmi pare că e un fel de damage-control al partidelor mari. Ăia tremură că s-ar putea ca USR să le strice grav socotelile și și-au pus postacii pe treabă, poate-poate mai smulg câțiva nu-complet-hotărâți din electoratu’ USR.

Altfel, eu n-am fost prea impresionat de Nicușor Dan, nici de USR. Acum însă, când văd că marile partide pun tunurile pe ei, parcă îmi devin atractivi. Adică dacă ălora care-au furat țara asta pân-au pos-o pe butuci le e frică de ceva, acel ceva e un lucru bun. Garantat!

Categorie: Pamflete
Etichete: Florin Rusanu, pamflet, USR
Distribuie:
Articolul anterior
Operațiunea „executați ursulețul” ne-a compromis definitiv… nici măcar noi înșine nu ne credeam atât de barbari!
Articolul următor
Roesler (un neica nimeni) are dreptate: românii sunt vinituri pe aici… sau cum au picat dacii din manual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD