Cum respectă PNL (și celelalte partide) persoanele cu dizabilități

15326586 916114355185721 7181617319843856545 n
Distribuie:

 

Din 1992, în fiecare an, pe 3 decembrie se marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În România persoanele cu dizabilități sunt încă discriminate, marginalizate, subfinanțate și de multe ori blocate în propria casă sau curte. Interesează pe cineva?

Nu, desigur, de 15 minute am verificat conturile de Facebook ale personajelor care în perioada asta urlă din toți bojocii să-i votăm, că ne salvează. Nimeni nimic. Nici Iohannis, nici Ponta, nici Dragnea, nici Gorghiu, nici Nicușor, niciun partid și nicio figură politică importantă nu a avut vreo vorbă bună pentru oamenii ăștia de care statul și societatea își bate joc.

Mă așteptam ca fiind campanie electorală să vină vreun consilier cu ideea de a marca ziua asta, să dea bine la imagine gen. Da’ nu, fiecare își vede de campanie și de urlat de-ampulea unii la alții. Să nu mai zic că unele persoane cu dizabilități (ăia care stau prin orașele mai răsărite și mai pot ieși din casă) au făcut mitinguri de protest… A zis cineva ceva? Nimeni nimic, politicienii și ziarele sunt ocupați cu campania electorală.

Însă, după cum ne-a obișnuit în campania asta electorală, cea mai mare gafă a zilei de astăzi aparține PNL-ului; probabil inițiativa șefului de campanie care, săracul de el, e rupt de orice realitate înconjurătoare. Mitingul de protest al persoanelor cu dizabilități, care își cereau niște drepturi umane și normale în stradă, a fost complet acoperit de mitingul electoral al PNL, intitulat sugestiv „Moldova se ridică!” Cinic sau ce?

Doamna Gorghiu, Faraoane, fi-mi-ar dor de voi! Ce ne facem, că mulți dintre ăia despre care trebuia să fie ziua de azi nu (citește mai departe)

 

Categorie: Opinii
Etichete: Florin Rusanu, partide, persoane cu dizabilități, PNL, respect
Distribuie:
Articolul anterior
Cu respect la Drapel
Articolul următor
„Bucuria de a dărui” – Conferință publică a părintelui Pantelimon Șușnea în sala mare a Teatrului „Ioan Slavici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…