Umor involuntar cu jurnaliștii arădeni

rusanuflorin
Distribuie:

 

Dacă e vreo categorie de oameni de care pot face mișto la nesfârșit, aia ar fi cea a jurnaliștilor. Mă rog, a copchiilor ăstora care scriu pe la așa-zisele ziare, tineri care dacă ar fi făcut română cu profa mea din generală, ar fi fost și colegi de bancă cu mine la toate corijențele. Cum turuie dragii de ei niște știri complet neinteresante în mare parte, fără pic de imaginație și logică și de foarte multe ori fără prea multă limbă română.

Îmi place și că de când s-a dus Faraonu’ nost’ la Bucale cu misiunea clară de a îngropa PNL-u’ sub pragu’ electoral, câinele de pază al democrației arădene – care în majoritatea timpului e doar un soi de caniche care mușcă în joacă mâna stăpânului – s-a pus cu tunurile pe el. Nu mă-nțelegeți greșit, nu sunt genul de naiv care să creadă că n-ai cu ce să-l mitraliezi pe Falcă; sunt sigur că dacă autoproclamații jurnaliști full-time ar scotoci prin dulapurile lui, ar găsi destule schelete ca să aibă ce scrie luni întregi. Doar că, nevrând sau neștiind cum se face, copiluții ăștia bat câmpii cu grație.

Îl avem, spre exemplu, pe unul din preferații mei, Luci Dănilă, acest diamant neșlefuit al jurnalismului arădean, care – din câte înțeleg eu – îl dojenește pe Falcă că lumea din oraș înjură și că n-are și el un loc mișto unde să-și scoată prietenii căpșunari repatriați pe perioada concediului. Într-un text scris într-o limbă română de lemn, al nost’ practic îl roagă pe Faraon să-și tragă și un club, un restaurant-ceva, mișto să fie, să ne distrăm un pic, dă-l dracului de stres, să ne scufundăm cântând, ca ăia de pe Titanic.

Altă problemă cică ar fi traficul ‘dezastruos’ din oraș. Și faza e că nu e singurul care spune asta, mai e un luceafăr nedescoperit și pe la newsar.ro; ciuleafăr atât de curajos încât semnează simplu, cu newsar.ro (atât de ‘out of the box’) un FOTOREPORTAJ-ANCHETĂ (AȚI ÎNȚELES???) intitulat ‘„Voinicii” de pe Voinicilor‘ (cu referire la niște camioane care circulă pe strada Voinicilor, pe care în mod normal nu ar avea voie). Gen joc de cuvinte, haha, v-ați prins? Ne-am prins, da’ eram prin clasa a doua! Ăsta din urmă îi dă un all-in, ce plm, ne jucăm cu cuvinte mici? La el orașul e „efectiv sufocat”.

Și-ți dai seama că băieții ăștia n-au mers nici măcar pân’ la Timișoara, să vadă cum arată un oraș aglomerat, cu trafic ‘dezastruos’. Să nu mai zic de ‘sufocatul’ București, că e prea departe. Anu’ trecut, în febra cumpărăturilor de Crăciun, am prins de trei ori consecutiv roșu la semaforu’ de la CJ; a fost cea mai lungă așteptarea a mea la vreo intersecție din Arad. În 80% din situații găsești loc de parcare la maxim 200 de metri de instituția/banca/birtu’/șaormăria la care ai treabă, în celelalte 20% din situații găsești la maxim 500.

Dar în Arad se circulă dezastruos și orașul e efectiv sufocat. Dap; sigur că da. Repet, îl poți ataca pe Falcă cu multe subiecte juste, însă să spui despre unul dintre cele mai mari orașe din România că e sufocat de trafic când îl traversezi mai repede pe bulevard decât pe centură, e de domeniul penibilui absolut.

FOTO: ALEX CIOCAN

Categorie: Pamflete
Etichete: jurnalisti, presa, subiecte, ziaristi
Distribuie:
Articolul anterior
Chindia – UTA 0 – 3, în ultima etapă a turului Ligii 2 [CLASAMENT]
Articolul următor
Delirul ministrului Prună continuă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie