Gândacii – hazard pentru sănătate. Ghid util despre cum să previi apariția lor în apartament

gândacii
Distribuie:

Prin simpla lor existență, micile antropode ne pot strica ziua fix când ne așteptăm mai puțin. Ele există, în canalizarea orașelor sau în pivnițele neigienizate ale blocurilor.

Dacă știți că blocul în care locuiți are gândaci, vă sfătuiesc să anticipați apariția „intrușilor”, urmând câțiva pași simpli.

  1. Acoperiți toate crăpăturile din pereți.

Gândacii circulă între apartamente prin crăpăturile din perete. Pentru a-i împiedica să intre, puteți astupa, spre exemplu, crăpăturile cu chit, ori silicon, după caz. Astfel, le veți bloca accesul.

        2. Acoperiți cu silicon și crăpăturile din mobilă.

Aceștia își depun ouăle în locurile cele mai ferite locuri. Poate fi vorba și despre crăpăturile din mobilă. Așadar, faceți o inspecție a corpurilor de mobilă, iar dacă există zgârieturi și crăpături, acoperiți-le cu silicon.

     3.  Nu lăsați resturi de mâncare sau vase murdare.

Gândacii de bucătărie sunt capabili să-și găsească hrana și pot fi atrași cu ușurință, dacă ele sunt lăsate în bucătărie sau în dormitor, în special peste noapte.

     4. Folosiți insecticid

Pe piață există o varietate de tipuri ale insecticidelor. Puteți începe, spre exemplu, cu tradiționalul spray de gândaci. Pulverizați-l în zonele „problemă” din casă. Jos, pe marginea peretului de după dulapuri sau pat, împrejurul țevilor, în baie sau bucătărie; în colțuri, acolo unde știți că există crăpături (dacă nu ați urmat sfatul nr. 1). Lăsați ușile și geamurile închise un sfert de oră, timp în care părăsiți camera. Apoi aerisiți.

5. Dacă încă nu ați scăpat de problema gândacilor, chemați dezinsecția.

Dacă în apartament ați văzut chiar și un singur gândac, cu siguranță sunt mai mulți, doar că mișună prin locuri în care nu-i vedeți. Aceste creaturi tind să apară, de regulă, noaptea. Dacă insecticidul clasic nu v-a rezolvat problema, puteți apela la serviciile unei firme de dezinsecție. Poate fi de ajutor să vorbiți cu vecinii și să chemați dezinsecția la comun.

6. După ce chemați dezinsecția, este indicat să urmați pașii de mai sus

Deși ați chemat dezinsecția, gândacii pot reveni în apartament dacă nu astupați crăpăturile din pereți sau mobilier, nu faceți curățeanie nu mențineți igiena în locuință.

Așadar, preveniți în loc să tratați. Prezența gândacilor în apartament nu numai că deranjează, ci este foarte periculoasă pentru sănătate, fiindcă, la fel ca șobolanii, duc cu ei bacterii care cauzează boli precum afecțiunile gastro – intestinale sau Hepatita A.


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: dezinsectie, gândaci, hazard pentru sănătate
Distribuie:
Articolul anterior
Încă un contingent de militari specializat în stingerea incendiilor de pădure, plecat de la Arad către Franța
Articolul următor
[CRITIC GUEST] Ildiko Șerban: Despre cer, unghii și nume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…