Proiecție de film la Timișoara: publicul este invitat la Cinema Victoria să descopere un punct nou din „Harta secretă”

cinema victoria
Distribuie:
[Comunicat de presă]

Miercuri, 14 iunie, de la ora 18:30, Universitatea de Vest din Timișoara vă invită la Cinema Victoria, situat pe Strada Ciprian Porumbescu 2, la premiera unui film cum nu se poate mai captivant – „Ochiul de sticlă”, pentru descoperirea unui nou teritoriu din „Harta Secretă”. Este un documentar despre fotografii din Timișoara și primele ateliere fotografice din oraș. Filmul imortalizează, la propriu, o istorie a orașului de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în prezent: experimente curajoase, femei-fotograf, Revoluția din 1989, avangarda artistică.

Documentarul face parte din seria „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, proiect în care Adriana Babeți, alături de o echipă minunată, explorează istoriile uitate, neștiute, dar impresionante, ale Timișoarei și îi aduce în atenția publicului pe unii dintre oamenii deosebiți ai locului. Descoperirile lor au fost transpuse în mai multe filme documentare.

„Ochiul de sticlă” este un film încărcat de melancolie, realizat de echipa „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” și de regizorul Titus Muntean. Proiecția durează 30 de minute și este urmată de o discuție cu echipa Hărții secrete (Adriana Babeți, Cristi Văduva, Uțu Pascu, Țuțu și Silvia Hrin, Alex Condrache), cu Titus Muntean, regizorul filmului, precum și cu invitații noștri: Constantin Flondor, Cristian Graure, Pusha Petrov.

Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare. Rezervarea este valabilă până la ora începerii evenimentului, locurile neocupate fiind redistribuite ulterior. Mai multe informații aici!  

Despre eveniment, rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „Istoria orașului, adusă în actualitate prin acest film, devine o arhivă vie a comunității noastre. Îi mulțumim profesoarei universitare și scriitoarei Adriana Babeți, dar și celorlalți colegi din echipa de producție, pentru secvențele pe care le-au recuperat și le-au transformat într-o povestire referențială pentru cetatea Timișoarei.”

„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara, fiind finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Vă așteptăm!

352817849 629838085842718 2124952955832583153 n 1 scaled

 

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine și Marketing Instituțional
Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Adriana Babeți, Cinema Victoria, Harta Secretă, timisoara, UVT
Distribuie:
Articolul anterior
Și astăzi COD PORTOCALIU de averse torențiale, descărcări electrice și grindină‌ în județul Arad
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Cei 55 de migranți depistați la Nădlac aproape sufocați într-un camion sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Șoferul care-i transporta a fost reținut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…