Amintiri dintr-o țară bananieră (18)

amintiri dintr-o țară bananieră
Distribuie:
Motto: Avem trecut glorios și viitor de aur. Doar prezentul ne lipsește mereu.

De data asta, doar câteva gânduri în legătură cu ultimele știri din partea cealaltă a gardului care ne desparte de Mâncătorii de Banane. Satisfacția este cu atât mai mare, cu cât, de obicei, evenimente ca acelea de azi ar putea să se precipite tot mai mult, asemenea efectului domino.

Se pare că totuși, așa cum am sperat, nu am povestit de pomană mașinațiunile realizate cu sârg pentru distrugerea Teatrului Hirschl, la fel cum s-au pus la pământ industria Municipiului Second Hand. Mai Marele Mâncător de Banane a râs cât a râs, dar iată că a început, cu mintea sa înceată, să fie atent la cele ce i se strigă de peste gard.

După ce am scris, așa cum recunosc în șoaptă mai mulți decizionari locali, că diversiunea mArta „este o prostie”,

Dl. Iordănescu a făcut ceea ce a trebuit să facă, demisionând elegant din poziția de „director interimar” al unei instituții care nu există. Și tot Dl. Iordănescu a povestit cum se pot atrage fonduri norvegiene pentru o instituție de cultură. Nădăjduim că ne va ajuta să absorbim asemenea fonduri pentru Teatrul Vechi.

Mai Marele Mâncător de Banane, dovedește că totuși aude ceea ce abia am scris și anume că
generosul spațiu numit „Casa de Cultură a Sindicatelor” stă nefolosit în buricul târgului de peste treizeci de ani.

„Aha!” a făcut el, iată că vom pune mâna pe această clădire și, dacă tot nu se poate materializa „prostia” mArta, o să mutăm Casa de Cultură a Municipiului postată pe internet cu sediul în Casa Hirschl – cea părăsită de municipalitate – în „Casa de Cultură a Sindicatelor” și astfel, vom putea din nou să continuăm mânăria cu Teatrul Vechi.

Drept urmare, și-a arătat mușchii și a amenințat că va rechiziționa edificiul pierdut în instanță. Cu ocazia aceasta, poate își mai aduce aminte că în mai multe conferințe de presă a spus că va rechiziționa și Casa Hirschl. Dacă a uitat, putem să apelăm la arhivă.

Dacă totul este atât de simplu,

o să mai povestim și alte isprăvi anticulturale și poate se vor lua măsuri și în vederea soluționării situației cinematografelor, a clădirilor de patrimoniu lăsate să se prăbușească, a monumentelor istorice pregătite să se dărâme pentru a fi înlocuite cu blocurile băieților deștepți.

Doar că vin alegerile și miile de suporteri ai echipei UTA (un alt monument istoric al Aradului) nu mai sunt de acord cu faptul că, fotografiindu-se în fața stadionului, Mai Marele Mâncător de Banane și-a însușit, de la sine putere, arena și mulge de la fotbal chirii necuvenite, sutele de iubitori de cultură adevărată nu mai sunt de acord ca finanțarea artei să fie înlocuită cu „sărbătorile” (plăcintelor, cătlanelor, mititeilor serviți pe liniile de tramvai), că zecile de mii de contribuabili nu mai sunt de acord cu halul în care arată municipiul Second Hand, că mai toți cetățenii suportă tot mai greu minciunile și ignorarea cu nonșalanță a solicitărilor lor.

Dar, domnule primar, noi abia așteptăm să vă fotografiați și în fața Teatrului Vechi și a Casei Hirschl readuse la viață. Și n-o să spunem nimănui ce ați vrut să se întâmple cu ele.

 

Categorie: Opinii
Etichete: casa hirschl, Casa Sindicatelor, teatrul hirschl, teatrul vechi
Distribuie:
Articolul anterior
Vânătoarea de comori electorale și buzele umflate ale lingăilor
Articolul următor
Teatrul Național din Timișoara participă la cea de-a VII-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău, în Republica Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

anton ilica

Ciocoii noi sunt tot cei vechi

NEVOIA ORDINII „CEA NOUĂ” ÎN MORALITATEA PUBLICĂ A TRECUT VREME de la estomparea discursului elevat. Retorica elegantă suferă de sfidare, iar sfidarea retoricii, după cum spune Eugen Simion, dovedește absența…
virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…