Amintiri dintr-o țară bananieră (3)    

amintiri dintr-o țară bananieră
Distribuie:

Moto: Avem trecut glorios și viitor de aur. Doar prezentul ne lipsește mereu.

Genială idee de a înlocui Teatrul Hirschl cu Clădirea Marta.
Când s-a hotărât ca pe Calea Aurel Vlaicu să se facă un muzeu al tehnicii, arheologi din toată lumea și-au dorit să vină în Orașul Second Hand să dezgroape industria de pe acest sit extraordinar: Strungul, Vagoanele, Fabrica de zahăr, Fabrica de mobilă, fabricile textile, Fabrica de ceasuri, Fabrica de păpuși etc., etc, toate dispărute în doar câțiva ani. Dar când să înceapă săpăturile pe terenurile virane pentru a elucida cum s-a putut distruge o civilizație atât de repede, oficialii au considerat că e mai bine să nu deschidă cutia Pandorei și să transforme un „hub tehnic” într-un „hub cultural”. (În acest spirit, sugerăm ca teatrul să devină restaurant și filarmonica sediu de partid. Cinematografele din centru și așa au deja alt destin.)

Pentru acest „hub cultural” a fost deja numit un regizor bun drept diriginte de șantier și s-au mai scos la concurs și alte posturi care vor fi finanțate într-un loc unde se vor desfășura activități culturale cine știe când. (Poate contabilii vor presta muncă de zidar, iar activiștii culturali vor fi tinichigii.)

Teatrul Hirschl (pentru care nu s-au găsit 200.000 de euro!) va fi încurajat să se dărâme glorios, iar pe locul lăsat liber se va ridica semeț blocul proiectat. 

Genială idee de a înlocui Teatrul Hirschl cu Clădirea Marta. Felicitări domnilor Bibarț, Cheșa, Faur, Bâlcea și cel ce hotărăște de fapt. Precum și consilierii liberali care au împiedicat proiectul Teatrul Vechi.

Categorie: Editorial
Etichete: Amintiri dintr-o țară bananieră, editorial, Gheorghe Schwartz, teatrul hirschl
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] DEALERI SERIOȘI – reținuți de BCCO Oradea în urma perchezițiilor de vineri după-amiază. Polițiștii au găsit cantități impresionante de droguri de toate felurile… cât să faci praf orice festival!
Articolul următor
IN MEMORIAM. Aurel Ardelean, o amprentă în inimile tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

anton ilica

Ciocoii noi sunt tot cei vechi

NEVOIA ORDINII „CEA NOUĂ” ÎN MORALITATEA PUBLICĂ A TRECUT VREME de la estomparea discursului elevat. Retorica elegantă suferă de sfidare, iar sfidarea retoricii, după cum spune Eugen Simion, dovedește absența…
virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…