[FOTO] Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna au depus jurământul în curtea Penitenciarului Arad

depunere jurământ penitenciar arad târgu ocna
Distribuie:

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” din Târgu Ocna – Secția Arad, promoția 2023-2024 și-au depus astăzi jurământul.


De astăzi, ei vor începe școlarizarea, învățând toate cele necesare pentru a deveni agenți de penitenciar. Două plutoane de elevi, atât băieți cât și fete și-au depus jurămintele, purtând mândri uniformele, pe fundal de fanfară.

Pe platoul din curtea Penitenciarului Arad au răsunat ordine militare și zgomote de bocanci la unison. Apoi în curtea penitenciarului s-a așternut liniștea.


La festivitate au fost prezenți Toth Csaba, Prefectul Județului Arad, Dan Halchin, Directorul General Administrației Naționale a Penitenciarelor, Sergiu Marton, șeful Structurii de Învățământ ANP Arad, Elvis Ionuț Dobrescu, Directorul Penitenciarului Arad, dar și Vasile Scutaru, Directorul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” din Târgu Ocna. Fiecare a susținut un discurs adresat tinerilor elevi cu prilejul depunerii jurământului.

În cadrul evenimentului a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Timotei al Aradului, însoțit de preoți, care a ținut și o cuvântare pentru tinerii elevi, în timpul slujbei religioase oficiate în cadrul ceremoniei.


Elevii Secției din Arad a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare au depus jurământul la ordinele Directorului General al Administrației Naționale a Penitenciarelor

Au rostit la unison: Eu, jur credință patriei mele România. Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”


Tinerii elevi au cântat Imnul României. Ceremonia de Depunere a Jurământului s-a încheiat cu defilarea elevilor pe platoul penitenciarului. În timpul scurtei defilări de pe platoul curții Penitenciarului Arad, mânușile lor albe s-au mișcat la unison, iar bocancii negri au răsunat călcând cu vitejie pe platou, pe fundal de fanfară militară.


La sfârșitul ceremoniei, dar numai după ordinul primit, tinerii elevi au rupt rândurile, cu zâmbete și chiote, după două ore în care au stat militărește încolonați pe platou, cu figuri sobre și priviri mândre, de vitejie.

Parcă deveniți din nou copii, tinerii au fugit la părinții lor, care îi așteptau pe margine emoționați, cu aranjamente florale în culorile drapelului.


Galerie foto completă:

 

Categorie: Reportaje
Etichete: jurământ, penitenciare, penitenciarul arad, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare
Distribuie:
Articolul anterior
Un tânăr de 21 de ani, reținut de polițiștii arădeni pentru 11 furturi din autoturisme
Articolul următor
Un bărbat de 50 de ani a fost găsit în stare de inconștiență la Balastiera din Micălaca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie