Preotul greco-catolic Gheorghe Tomoiagă, de la Bocsig, a trecut la cele veșnice

gheorghe tomoiagă
Distribuie:

Gheorghe Tomoiagă, preotul paroh  de la biserica Greco-Catolică din Bocsig s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut azi-noapte de Episcopia Greco-Catolică Lugoj.

Părintele Tomoiagă avea 54 de ani. De mai bine de un an, preotul s-a îmbolăvit de Cancer. A fost o luptă grea, dar în ciuda diagnosticului, continua să-l slujească pe Dumnezeu în biserică în fiecare duminică.

Din cauza stării sale de sănătate, s-a retras acum 3 săptămâni.

 Trupul său neînsuflețit al părintelui  se află la Biserica Greco – Catolică din Bocsig

Duminică, 24 septembrie este prima seară de priveghi. Luni, 26 septembrie, va avea loc Sfânta Liturghie, începând cu ora 18:00, iar priveghiul va începe de la ora 19:00.

El va fi înmormântat marți. Sfânta Liturghie urmează să începă de la ora 11:00, iar de la 12:00 are loc Slujba Înmormântării. Enoriașii sunt așteptați să-l conducă pe preotul Gheorghe Tomoiagă pe ultimul său drum.

A slujit 28 de ani

Gheorghe Tomoiagă a slujit la Biserica Greco – Catolică din Bocsig încă de la hirotonirea sa, în anul 1995. La acea vreme avea 26 de ani și a venit să slujească tocmai din Maramureș, din satul Vața de Jos.

Chemarea sa pentru cele sfinte a fost mare, iar în timp a ajuns să fie apreciat și iubit, nu doar de enoriașii săi, ci și de bocsiganii de alte religii, fiind simpatizat, în final, de toți, fiind un om prietenos și cumsecade.

Avea trei fii

Preotul făcea parte din rândul clerului căsătorit al Bisericii Greco – Catolice și a avut o soție iubitoare, dar și trei fii. Acasă, la fel ca în biserică, părintele Tomoiagă era duhovnic, îndrumându-i cu dragoste pe cei trei băieți ai săi. „Nici un om nu e fără de păcat, doar Dumnezeu”, spunea el. Aceste vorbe erau menite să le alinare atunci când greșeau.

Preasfințitul Ioan, Episcop al Eparhiei Greco – Catolice de Lugoj, a adresat un mesaj de mulțumire familiei pentru susținerea pe care le-au oferit-o preotului: „Transmitem recunoștința noastră soției Ileana și familiei îndoliate, pentru faptul de a fi însoțit vocația și misiunea preoțească a părintelui Gheorghe pentru munca și întreaga lor jertfă”, a fost mesajul Preasfințitului, transmis de către Monseniorul Angelo – Narcis Pop.

Părintele Tomoiagă a primit în 2010 titlul de Iconom Stavrofor și crucea pectorală, înmânate de Preasfințitul Mesian, care a fost Episcop al Lugojului până anul acesta.


„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștinţă, că în ziua de 23 septembrie 2023 a trecut la cele veșnice, fratele nostru în Hristos, Preacucernicul Părinte Gheorghe Tomoiagă, iconom stavrofor, paroh de Bocsig, Protopopiatul Chișineu-Criș. Părintele Gheorghe Tomoiagă s-a născut la 14 iunie 1969. A fost hirotonit preot la data de 7 mai 1995 de către Preasfinţitul Alexandru Mesian. A făcut parte din rândul clerului căsătorit. Episcopul, împreună cu clerul şi credincioşii Eparhiei de Lugoj, roagă pe Atotputernicul Dumnezeu să-i dăruiască odihnă veşnică, iar familiei îi transmit sincere condoleanţe. Vom reveni cu detalii legate de slujba înmormântării. Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe slujitorul său credincios! În veci pomenirea lui!”, transmite Episcopia Greco – Catolică Lugoj.


Condoleanțe familiei îndurerate…

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


 

Categorie: In memoriam
Etichete: bocsig, deces, Greco - Catolică
Distribuie:
Articolul anterior
Un taxi din Arad a luat în serios vorba „poți deveni orice” și s-a făcut tramvai, la Pomenirea
Articolul următor
„Bătrâna Doamnă” a avut (și) noroc în Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie