Cei mai mișto artiști invitați la Zilele Aradului au evoluat sâmbătă seara „fiecare pe filmul lui”: o seară eclectic-romantică, marcată de nostalgie

reportaj zilele aradului artiști
Distribuie:
De pe scena din Fața Primăriei s-au putut auzi sâmbătă, de Zilele Aradului, genuri muzicale diferite: rock, muzică ușoară sau trap sau și melodii cu vibe mai romantic. Pe scenă au fost artiști precum Trupa Mustang, Mario Fresh, SHIFT, Alexandra Ungureanu și Voltaj. Pentru arădenii care au venit la concert, seara s-a terminat cu jocuri de lumini și confetti.

Artiștii, fiecare într-un vibe diferit au avut totuși ceva în comun. Au cântat (pe lângă piese cunoscute de-ale lor) și melodii de dragoste…

Alexandra Ungureanu, doamna din seara concertelor, spune că a avut emoții fiindcă se aștepta ca la Arad să fie un public pretențios. „Aveam emoții pentru că, din experiența multor ani de concerte, în formula Crush.. Am cântat și în cluburi, dar și la scenă deschisă și știam că arădenii sunt un public pretențios; A fost o surpriză totală pentru că au fost extrem de calzi și receptivi și m-am simțit foarte bine. Seara a fost super eclectică, cu artiști din genuri muzicale diferite. Partea mea e un pic mai lirică, mai romantică.. cum I se potrivește unei fete între atâtea trupe de băieți”, crede artista. 

Alexandra a cântat pe scenă hiturile ei de început, piese cunoscute din anii anteriori. Artista spune că a făcut asta pentru public, dar a cântat și melodii care li se potrivesc tuturor. „Aprinde Dragostea”, de exemplu, rezonează, spune ea, cu publicul de orice vârstă.

Ea crede că muzica evoluează de la generație la generație și își îndeplinește scopul în momentul în care emoțiile artistului sunt trăite „de milioane de oameni” și că fiecare persoană își găsește individual sensul prin muzică. Pentru ea, muzica nu este altceva decât exprimarea subiectivă a artistului. Romantică de fel, Alexandra pune suflet în melodiile pe care le compune, iar prin muzică, artista vrea să transmită ceea ce simte pe moment.


SHIFT a făcut senzație cu piesele din topuri 

Majoritatea pieselor lui SHIFT au fost cele din topuri. „Sus pe toc”, „Bagă Mare”, „HATZ”.Chiar și una dintre cele mai recente melodii, „Black Sea”, care m-a dus cu gândul la celebrul scandal cu trapperul Gheboasă, despre care SHIFT spune că nu e corect; și anume ce-a făcut CNA-ul cu artiștii. Solistul crede că România e o democrație iar muzica înseamnă exprimare liberă.

Artistul spune că înainte de fiecare concert își alege piesele după cum simte; și mărturisește că el cu muzica face cum consideră și nu cântă ca să fie în topuri. Totuși multe dintre piesele lui sunt cunoscute, majoritatea și din colaborări.

MARIO FRESH, primul dintre artiștii de muzică ușoară care au urcat pe scenă

Tânărul de 24 de ani a vrăjit repede inimile fanelor cu melodiile lui, cele mai multe de dragoste. Un amestec bun, pe lângă ceilalți artiști. De mult ne lipsea un solist de muzică frumușel și sensibil. E posibil ca fetele din public să fi răgușit după concertul artistului, nu de alta, dar „Necesar”s-a auzit la maxim sâmbătă. Am avut și o notă de melancolie în concertul lui „Ai fost” a răsunat la Arad pe scenă, cumva o piesă de aducere aminte pentru momentele faine din trecut.

Plin de viață pe scenă, Mario a știut să facă atmosferă; se plimba cu suportul de la microfon de parcă era rocker iar look-ul lui contrastează destul de mult cu muzica de dragoste pe care o cântă. Totuși, se vede în ochii lui că e un tip sensibil.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la Mario a fost interacțiunea cu fanii. Și-a făcut timp chiar și pentru cea mai tânără fană a lui, o fetiță de vreo doi anișori îmbrăcată într-un tutu roz (adusă de mama ei); El a luat în brațe fetița și a pupat-o pe creștet.

Solistul era pe fugă, între concerte; deja întârziase la un alt eveniment, la Baia Mare; el nu a fost singurul artist care a plecat imediat după concert. La fel au făcut și cei de la Voltaj.

 Toți fanii au aprins luminile la concertul trupei Voltaj. De la capăt.

Pentru fanii Voltaj seara a început cu momente de nostalgie, cu melodii cunoscute și faine, atmosferă mișto. S-a și sărit în aer, concertul fiind unul super dinamic, demn de poate cea mai cunoscută și longevivă formație din România. Pe scenă încă din 1982, de-a lungul timpului trupa și-a schimbat membrii, tendințele muzicale și solistul; dar, în ciuda schimbărilor, afinitatea lor pentru muzica pozitivă, care susține, oferă publicului un dram de speranță sau îl îndeamnă pur și simplu să se piard[ în moment și să se bucure de viață, a rămas. Pe scenă s-au auzit melodii precum „Dă vina pe”, „Pic Pic”, „Acolo”, „Doar pentru ea”.

„De la capăt”, piesa care a venit în mijlocul concertului ca un moment de „respiro” între melodiile mai neserioase, a făcut ca sute de telefoane din public să aibă bliț-urile aprinse. Călin Goia, solistul, a îndemnat, înainte de piesă, la un moment de amintire, pentru copiii rămași singuri, fiindcă părinții lor au plecat în străinătate ca să le asigure un trai mai bun.

Piesa, strâns legată de campania umanitară cu același nume, după cum spune solistul, într-un interviu pentru Infomusic, a însemnat mult în 2015, fiindcă în urma piesei, oamenii s-au mobilizat pentru a le oferi ajutor copiilor care au rămas singuri acasă. Iată că 8 ani mai târziu, piesa are încă un impact puternic pentru public, dar și pentru artiști.

Concertul Voltaj a durat o oră, însă timpul s-a scurs foarte rapid. Călin Goia, cunoscutul solist al trupei, a debordat de energie și, la un moment, dat a susținut și momente „de stadion” cu fanii – ceea ce m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva e microbist.

Seara s-a terminat „Tânăr vreau mereu să fiu/Să trăiesc așa cum Știu/ Ca la 20 de ani/ Fără griji și fără bani” și cu „o ploaie” de confetti, moment care i-a smuls până și primarului Bibarț un zâmbet, dar și aplauze din partea lui. Edilul pare că s-a bucurat cu adevărat de moment și, din fericire, de data asta n-a mai avut nicio scăpare de genul „Cargus”, rămânând doar lângă scenă.

Alexandra Ungureanu s-a apropiat și ea de scenă să admire confettiile. Nu e singurul artist care s-a simțit bine. După concertul lor, Mario Fresh și formația, au sărit în backstage pe muzica lui SHIFT și asta mă face să admir faptul că artiștii se apreciază reciproc.

Concertele de sâmbătă, adunate, au costat la undeva peste 24. 000 de euro

Concertul Voltaj a costat 10. 000 de euro, cel al lui Mario Fresh, a fost 4.500 de euro; Alexandra Ungureanu, a cântat și ea pentru 4.500 de euro. SHIFT a cerut 4.000, iar trupa de rock Mustang din Oradea, ai cărei membri au avut concertul chiar în deschidere, au cântat și ei pentru 1.400 de euro.


 

Categorie: Reportaje
Etichete: Alexandra Ungureanu, concerte, Mario Fresh, SHIFT, Voltaj, zilele Aradului
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] Cei doi hoți care au făcut de rușine polițiștii din „Vlaicu” au fost REȚINUȚI în timp ce încercau să fugă în Ungaria
Articolul următor
Florin Hedeșan, „cel mai devotat pompier” conform tuturor celor care l-au cunoscut, s-a stins din viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie