Sărbătoarea lampioanelor | Elevii claselor primare de la „Nikolaus Lenau” din Timișoara l-au sărbătorit pe Sfântul Martin la Domul Romano – Catolic

sarbatoarea lampioanelor
Distribuie:

Elevii claselor primare de la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara l-au sărbătorit pe Sfântul Martin la Domul Romano – Catolic din Piața Unirii. 

„Sărbătoarea Lampioanelor” este o tradiție a liceului german, în cadrul căruia elevii claselor primare recreează „procesiunea copiilor”, dar și faptele bune ale Sfântului Martin, interpretând și o piesă de teatru. Elevii au cântat cântece iar Catedrala „Sântul Gheorghe” a adunat mulți credincioși – copii dar și părinți deopotrivă.


Sărbătoarea Sfântului Martin îi învață pe copii despre faptele bune

Sfântul Martin, Episcop de Tours, care s-a remarcat prin faptele sale bune, în timpul vieții sale a împărțit cu săracii chiar și mantia pe care o avea. După cum spune pilda, era o iarnă geroasă, iar Martin a întâlnit un cerșetor și i-a dăruit jumătate din mantia lui. 

Sărbătoatoarea îi învață pe copii să facă fapte bune, dar și să împartă cu cei din jur. Sărbătoarea Sfântului Martin este o tradiție care se desfășoară de ani buni la liceul Nikolaus Lenau din Timișoara. „Este tradiția pe care liceul Lenau o duce de ani de zile. Și eu am fost mică și îmi aduc aminte de ea. Copii de aici respectă tradiția și în fiecare an vin la biserică. După slujbă se împarte clasicul covrig, fiindcă aceasta este povestea Sfântului Martin. El a împărțit cu cei săraci, iar copii preiau modelul și în fiecare an învățăm să împărțim”, ne spune o profesoară de la liceu, care a asistat și ea la serbare.


Domul Romano – Catolic din Timișoara a fost plin

În Catedrala „Sfântul Gheorghe” au răsunat glasuri de copii. Aceștia au cântat în limba germană cântece de sărbătoare, iar părinții i-au ascultat, cu emoție. Catedrala a fost plină, apoi mulțimea s-a adunat afară, în Piața Unirii, acolo unde copiii au înconjurat piața cu lampioane luminate, au cântat și au făcut chiar și un dans.  

Reportaj video:


 

Categorie: Reportaje
Etichete: Domul Catolic din Timișoara, Nikolaus Lenau, Sfântul Martin, Srărbătoarea Lampioanelor
Distribuie:
Articolul anterior
Bariera de la trecerea cu calea ferată de la Pasajul din Micălaca nu va fi desființată
Articolul următor
Laureată cu Nobelul pentru Pace în 2018, Nadia Murad conferențiază la Universitatea de Vest din Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie