Preotul Gheorghe Tomoiagă din Bocsig a fost înmormântat

gheorghe tomoiagă
Distribuie:

Preotul Gheorghe Tomoiagă din Bocsig a fost înmormântat marți, 26 septembrie. La funeralii au participat zeci de preoți greco-catolici din Chișineu-Criș, Arad, dar și Oradea. Au fost prezenți și sfinți preoți din cadrul Episcopiei Greco-Catolice din Lugoj. 

Preasfințitul Ioan, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj a lipsit de la ceremonie, fiind plecat la București pentru a participa la sesiunea de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. El a lăsat o scrisoare adresată enoriașilor catolici din Bocsig, dar și familiei, pe care a citit-o reprezentantul său, Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicarul general al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj. 

„Îndoliată familie, omenește vorbind, nu putem iubi moartea și nu putem fi de acord, rațional, cu această realitate provocatoare și dură, sfâșietoare adesea. Însă, promisiunile lui Isus privitoare la cele ce urmează după moartea corpului, și anume: ‘S-a mutat de la moarte la viață’, după cum spune Evanghelia după Ioan (5:24); ne devin încet încet lumină, sperață și consolare. Nu este totuna pentru ce trăim, pentru ce și pentru cine muncim și ne jertfim și cu ce perspectivă trecem prin pragul morții din această viață. (…)

Părintele Gheorghe lasă un gol prea repede. În familie, în parohie, dar și în Eparhie. Așezăm în acest gol amintirea chipului său blând. Așezăm familia frumoasă pe care a întemeiat-o și pentru care a trăit. Așezăm vocația și activitatea sa preoțească de 28 de ani. Munca sa, realizările sale, speranțele care pentru dânsul acum au devenit vedere. ‘Îl vom vedea pe Dumnezeu așa cum este El’, ne spune Întâia scrisoare a lui Ioan (3:2). (…)

Transmitem recunoștința noastră soției Ileana și familiei îndoliate, pentru faptul de a fi însoțit vocația și misiunea preoțească a părintelui Gheorghe pentru munca și întreaga lor jertfă. 

Sfântul Martir Gheorghe, purtătorul de biruință, Fecioara Rafila – această fiică specială a Bocsigului  – alături de Sfinții Ocrotitori ai Bisericii Greco-Catolice să-l însoțească pe drumul veșniciei pe fratele nostru întru preoție, părintele Gheorghe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis de Preasfințitul Ioan, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj.

Sfânta Liturghie și Slujba de Înmormântare au durat patru ore. În mare parte, ceremonia s-a desfășurat la Biserica Greco-Catolică, acolo unde s-a aflat și sicriul preotului în cele două seri de priveghi. 

Sicriul a fost purtat de preoți, iar preotul Tomoiagă a înconjurat biserica o ultimă dată, fiind dus apoi la cimitir, cu mașina mortuară. Procesiunea formată din oameni ai bisericii care purtau prapori, preoți, membrii Seminarului Teologic din Oradea, apropiați ai preotului, dar și enoriași – s-a îndreptat apoi spre cimitirul Greco-Catolic, acolo unde preotul Gheorghe Tomoiagă a fost înmormântat. 

La funeralii au participat, pe lângă enoriașii catolici, membri ai bisericii ortodoxe și penticostale, atât simpli enoriași, cât și reprezentanți ai bisericii.

GALERIE FOTO:
gheorghe tomoiaga 20 scaled

Citește și: Preotul greco-catolic Gheorghe Tomoiagă, de la Bocsig, a trecut la cele veșnice


Categorie: Reportaje
Etichete: bocsig, Episcopia Greco - Catolică Lugoj, funeralii
Distribuie:
Articolul anterior
Grecia e traversată de o furtună severă până joi. A fost emis cod roșu, iar MAE a transmis o atenționare de călătorie
Articolul următor
Controalele din ultima săptămână la stațiile de carburanți s-au soldat cu: 105 sancțiuni contravenționale dintre care 28 de amenzi, 101 măsuri pentru remedierea disfuncționalităților și suspendarea activității pentru doi operatori economici din Săvârșin, respectiv din Sântana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

strada sabinelor nr 8 pr

Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”

S-au scris zeci de materiale pe tema demolărilor din zona Mărului, respectiv strada Sabinelor din municipiu. S-au epuizat temele de comunicate de presă pe tema proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului…