Școala de supereroi

superman vs salinger
Distribuie:

 

Visez la o scoală unde toți sunt supereroi: elevii, profesorii, directorul, secretara, omul de serviciu, paznicul, bucătarul. Fiecare are propria superputere pe care o dezvoltă începând de la prima oră și până la finalul cursurilor. Singura materie predată e Superputerea și, după ore, elevii primesc doar teme pentru exersarea propriilor abilități supereroice.

Școala de supereroi nu are echipă de fotbal, nici de baschet, polo sau volei. Singura echipă este formată din supereroi în devenire. Ea acceptă orice provocare și nu pierde niciodată. La fiecare început de an școlar, elevii sunt evaluați de o echipă alcătuită din supereroi consacrați (membrii comisiei sunt Superman și Wonder Woman, iar președinte Batman) și ei distribuie fiecăruia superputerea care i se potrivește cel mai bine.

Elevii nu au voie să ducă acasă superputerile pentru a nu face abuz de ele, le pot folosi doar sub atenta supraveghere a dascălilor. Temele lor de casă le pun la încercare capacitatea de a face față situațiilor zilnice în lipsa superputerilor.
Meditația, introspecția, autoanaliza lăuntrică sunt exercițiile obligatorii ale unui supererou în devenire.  Abia la finalul ciclului de studiu, cei mai vrednici dintre ei își pot păstra definitiv abilitățile. Aceasta e diploma lor de absolvire. Școala de supereroi propune un concept diferit de educație, poate chiar mai eficient decât cel clasic.

(Fragment din volumul Superman vs. Salinger, Editura Paralela 45, 2018)

superman vs salinger


 

Categorie: Cultură
Etichete: elevi, noul an școlar 2023-2024, prima zi de școală, Școala de supereroi
Distribuie:
Articolul anterior
Un bărbat de 57 de ani și-a înjunghiat iubita, apoi a amenințat că se aruncă de la etajul opt al unui bloc din Capitală
Articolul următor
Siguranța unităților de învățământ în noul an scolar 2023 – 2024. Recomandările pompierilor și ale jandarmilor arădeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…