EVIDENȚE TULBURATE

virgil florea
Distribuie:

În ciuda faptului că zilnic aflăm lucruri despre care foarte mulți dintre noi deja le intuiam sau măcar aveam o altă „configurare” a cauzelor și efectelor lor, media rămasă ostatică globaliștilor, nu dă semne că și-ar dori să revină la condiția de bază a informării corecte. Așa se face că știrile de pe teatrele conflictuale regionale au parte și de comentarii foarte prost ticluite, cu intenția vădită de a se menține teoria răului venit doar de unde ni se spune. Cu alte cuvinte, noi suntem „ajutați” să pricepem, considerând că noi nu am avea capacitatea necesară de analiză. Ni se dau argumente și ni se prezintă situații doar dintr-o singură parte. Uneori se fac previziuni fără nici o marjă de eroare. A dispărut din peisaj prezumția de nevinovăție. Total.


Trăitor al celuilalt veac, îmi aduc foarte bine aminte că media timpului scria exact la fel despre răutatea ce venea din sistemul imperialist.

O răutate evidentă comparativ cu „bunăstarea” ce rezida din sistemul sovietic, socialist. Singura diferență față de atunci este că azi putem scrie ce gândim fără teama că vom fi ridicați de pe stradă și trimiși la ocnă. Desigur, asta, deocamdată. Știm că tipul acesta de libertate poate fi oricând retras, cu toate consecințele. Dar până atunci vom scrie și vom spune ceea ce gândim. Le voi lua pe rând.

În 2020 s-a dat drumul uciderii în legalitate a oamenilor.

Media a informat despre un virus scăpat de sub control și apoi despre eforturile lumii de a căuta și găsi un leac. Noi aici nu am avut mize prea mari cunoscute, dar prin alte părți sigur au existat și așa au dispărut oameni care ar fi putut încurca planurile lumii. Până când, într-un sfârșit a apărut vaccinul eliberator de fonduri. O chestiune extrem de perversă (dacă pervers suportă absolutul), care a antagonizat pe mulți. În același timp au existat și oameni deștepți care au studiat problema individual, au ajuns la concluzii, au găsit chiar antidot, au reușit să spargă zidurile presei îngenuncheate, au informat națiunile. Aceștia au primit pe spatele lor, instantaneu, o țintă. Erau minoritari. Pe lângă ei au mai existat chiar și medici care au pus la îndoială „eforturile” OMS, deciziile lor. Și, pe lângă toți aceștia au existat chiar și oameni normali care „au mirosit” ticăloșia și au încercat cu măruntele lor posibilități să demonstreze fake-ul. Nici nu mai contează acum dacă au reușit sau nu. A trecut, iar noi, cei mai mulți rămânem cu întrebarea firească: cui i-a folosit?

Logica ne sugerează să urmărim traseul banilor și vom afla tot ce avem nevoie să știm. Și, ca de obicei în astfel de cazuri, adepții mizeriei de atunci sunt astăzi criticii cei mai vehemenți ai vaccinării. Iar promotorii vaccinului arătați la televizor atunci, azi nu mai scot o vorbă. Măcar că s-au făcut dezvăluiri cu privire la ineficiența acelui vaccin. Devenit chiar cauză pentru multele efecte adverse cu finalitate fatală.


Apoi, imediat s-a declanșat cealaltă nebunie, pentru gașca producătoare de arme.

S-a făcut totul pentru a aduce pe tablă armata rusească. Căreia, la rândul ei i-a convenit de minune să-și consume vechiturile într-un război câștigat a priori. În condiții normale tot acel arsenal folosit de peste doi ani de ruși în război avea agățat de el un cost de distrugere. Acum rușii pot emite pretenții, pe bună dreptate, pentru costul producerii lor la vremea Tratatului de la Varșovia. Și să nu ne mirăm dacă o vor face.

Nu trebuie omisă nici concluzia istorică a mediei principale cum că armata Federației ruse a pornit un război ilegal împotriva Ucrainei. Ca și cum ar fi existat pe lumea asta un război legal vreodată. Asta fără a-i asculta pe ruși măcar. Sau dacă au făcut-o ne-au ascuns nouă argumentele lor. Numai că, ghinion, foarte mulți dintre noi și de data asta nu ne-am mulțumit cu firimituri mincinoase și am căutat să știm despre ce e vorba în propoziție. Și am aflat că: rușii au înțeles că politica celor de la Kiev este una de segregare a minorităților în estul țării lor și le-au atras atenția lui Zelensky & co să revină la sentimente normale, căci ceea ce ei comit se numește nazism. Aceștia însă, împinși de la spate de gașca de lichele, ascunși în partidul democrat din SUA s-au semețit și au hotărât că trebuie să-și trimită tineretul apt la luptă. Instantaneu, autostrăzile europene s-au umplut de cai putere înmatriculați în țara copleșită de război. Iar tinerii, chiar minoritari din alte regiuni al Ucrainei au fost trimiși să lupte cu rușii pe front. Asta s-a întâmplat. Ziarele nu au scris pentru că nu au avut voie. Dar informațiile au străpuns zidul ridicat de lichelele din clanul globalist democrat. Din care fac parte și cei din majoritatea care conduce Parlamentul european. Cu toții au sprijinit războiul de acolo.

Vom afla peste o vreme cum s-au împărțit banii care au fost trimiși ca ajutor militar sau social în Ucraina. Știm deja de acum că cei năpăstuiți n-au primit decât vorbe de consolare și de erosim din spatele birourilor. Iar rușii sunt făcuți singuri responsabili de tot ceea ce se întâmplă în Ucraina. Exact ca în timpul pandemiei când opozanții vaccinurilor ucigașe au fost izolați și în mod grotesc făcuți răspunzători de răspândirea virusului. Tot un fel de ținte vopsite pe spatele lor.


Acum vin alegeri.

La noi e scandal cu unii care s-au crezut împărați. Le e greu acum să priceapă că e posibil să scurme pământul, la propriu. Pământul, nu nisipul de pe plaje. Nu știu dacă justiția din România va merge până la capăt cu această speță dar știu că încercarea de a fi trimiși în judecată, cel puțin va reuși să-i pună pe gânduri pe aceia care refuză mereu să creadă că din 1990 avem de-a face doar cu ticăloși.

Hoți ordinari. În ciuda școlilor absolvite și a costumelor bine croite. Nu se întâmplă doar la noi, E plină UE de hoți. Se și cunosc numele lor. Ceea ce mai știm noi este că pe un astfel de climat social politic, partide extremiste și fără substanță (precum USR și PLUS la noi) vor încerca să tulbure mințile celor care cred că ei sunt o alternativă credibilă la ticăloșiile hoților expuși în scurtă vreme oprobriului public. Un fel de „fără penali” dar cu idei submediocre în rest. Vor striga lozinci cu caracter general despre cei dovediți de presă ca hoți, și se vor prezenta ei ca salvatori de națiuni invocând faptul că ei provin dintr-o generație nealterată, necoruptă și mai ales gata de sacrificiu pentru cei mulți (am văzut cum s-au sacrificat la sectorul 1 plimbând sacii cu voturile). Și e greu să nu-i crezi. Pentru că au exemplele celor din majoritatea creștin-democrată de azi din PE.

În Italia deja au câștigat alegeri generale, în Franța sunt pe cai mari iar Germania vine din urmă cu neonaziștii ei. Venirea lor la putere nu va produce decât haos, tulburare și anularea legii. La ora asta necunoscuta din noiembrie din SUA nu ridică nici ea multe probleme. Strategiile se fac chiar în acest timp. Democrații nu-și permit să piardă la urne. Dacă nu vor reuși să fure alegerile și Trump va reveni la Casa albă, întreaga Americă va risca un al doilea război civil. Diferit față de primul. Iar ideea de NATO, care apără este deja un vis lipsit de vreo realitate. Nimeni nu va fi dispus să lupte pentru nimeni. Așa a fost întodeauna. Cu rare excepții, prin primele secole, când încă națiunile nu existau.

Cel puțin din aceste considerente noi, românii avem nevoie de aerisirea minților și reevaluarea a ceea ce suntem sau putem. Iar dacă nu încetăm să ne uităm la statele din vest vom avea numai de pierdut. De acolo nu vom primi nimic bun. Nici vorbă de ajutor (definind ajutorul ca pe un lucru lispit de interes). Singura noastră șansă constă în rezerva de resurse naturale încă existentă și bruma de minte a românului de pe urmă. Națiunile din vestul Europei au de dat socoteală milioanelor de conaționali uciși din motive de conflict religios, iar noi nu vrem să fim parte la ceea ce va veni peste ele. Să ne amintim doar de iezuiții criminali ai Închiziției și de noaptea Sfântului Bartolomeu. Și da, eu nu vreau o țară ca afară. O vreau pe-a mea, aceea temătoare de Dumnezeu.


 

Categorie: Opinii
Etichete: alegeri, Europa, istorie, politica
Distribuie:
Articolul anterior
Cadouri de la SCU pentru copiii Academiei UTA
Articolul următor
„Spații interdimensionale”- operă de artă de mari dimensiuni, creată de elevii de la 3 licee din Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

UNIUNEA ISLAMICĂ EUROPEANĂ (2)

De fapt, subiectul ar trebui tratat foarte serios și mai ales responsabil de noi, cei care în pofida vârstei înaintate am rămas oarecum pe „baricade”. Chiar dacă nu putem decide,…
ilica anton

CRITICĂ DE CORDIALITATE POETICĂ

Plecarea lui Nicolae Manolescu, unul din cei patru mari critici ai literaturii române, a scormonit teoria scrisului pentru clarificări privind „critica literară”. Titu Maiorescu emitea întâiul o fermă opinie despre…
virgil florea

AM SUPRAVIEȚUIT…

AM SUPRAVIEȚUIT… Și de data asta. La fel ca în anii trecuți, tot fără dureri. Probabil anestezicul a fost suficient de bine calculat astfel încât noi cu toții să nu…
lizica mihut large

AUTORI ȘI SCRIITORI  

Aradul este, probabil, unul dintre orașele României cu cei mai mulți autointitulați SCRIITORI, confuzia evidentă fiind între aceștia și AUTORII cărților, fie de poezie/ proză/ critică și istorie literară/ literatură…
anton ilica

CE-AM MAI CĂUTAT EU LA JUDECĂTORIE?

Agentul de circulație, Andrei Alb, de la Poliția Ineu, mi-a întocmit Proces – Verbal de contravenție pentru viteza de 167 Km/ oră, pentru care mi s-a suspendat dreptul de a…
bibart coldea pr large

Cui îi e frică de umbra lui Coldea la Arad?

Undeva în Vlaicu, într-un bloc cu patru etaje, vis-a-vis de Eternitatea, conform legendelor există o „bibliotecă” cu vreo mie de dosare. Este un apartament închiriat, în care Coldea și-a depozitat…