Suntem doar pentru că existăm?

sri
Distribuie:

 

Recunocând agresorii din piața Victoriei ca parte beligerantă ne putem afla într-o eroare. Dacă o facem, implicit trebuie să știm cine sunt ei. Dacă fac, sau nu, parte dintre cei care au protestat. Dacă au folosit manifestația în scopuri necunoscute atunci vorbim de fapte mult mai grave ce trebuiesc scoase la lumină. Nu neapărat pentru opinia publică cât pentru cei care și-au luat angajamente în a administra acest stat. Pentru că în acest caz înseamnă că țara a fost atacată și atunci instituția jandarmeriei nu avea ce să caute în piață. Faptele fiind deja consumate ne punem serios întrebarea de ce bugetăm un serviciu de informații care nu știe nimic. Sau dacă știe de ce nu informează Guvernul? Pentru ca acesta, dimensionând corect riscul să poată lua decizia legală. Altfel, mergând pe presupuneri vom avea mereu rezultate ale necunoașterii complete a situației din teren. Și, de obicei astfel de lupte nu se anunță cu trâmbița. Ele vin obligatoriu pe fond de surpriză. Pentru a obține succesul cât mai rapid.

S-a vorbit, fără a se proba suficient, de unii, aflați în soldă ocultă, ce au acționat pe 10 august în piața Victoriei. Există de asemenea argumente indirecte că ei au fost prezenți. Dacă SRI nu ne va putea spune nimic există, cum ar spunecineva doar două posibilități: nu știe sau nu vrea.
În oricare dintre ele serviciul se află în culpă și ca urmare necesitatea desființării lui este de actualitate. Dacă tot nu avem profituri de la el, pentru ce să-l mai plătim? Este o întrebare pertinentă. Dar dacă însă, serviciul a cunoscut detalii în sensul celor scrise și nu le-a raportat CSAT, atunci este mult mai grav. Înainte de orice altă acțiune de analiză a modului de acțiune al jandarmilor Parlamentul trebuie să ia în discuție activitatea acestui serviciu și să ia o hotărâre prin care noi să înțelegem că avem cu adevărat o Republică paralamentară. Pentru că altfel noima va pune stăpânire pe cetățenii care și în anul 2019 vor fi chemați să voteze. De două ori, sau poate chiar de trei.
De altă parte, dinamica din seara de 10 august ne-a arătat faptul că oamenii înțeleg diferit chestiuni esențiale din viața lor. Asta, ăn cazul în care ei chiar înțeleg ceva. Căci, participând la o manifestație despre care s-a făcut vorbire la potențiale violențe sau agresiuni, împreună cu familia, ori o faci din prostie ori din motive de interes post manifestație. Și deci asumându-și riscurile îm ambele cazuri. Pentru ce să te plângi autorităților de faptul că ți-ai luat gaze când ai avut la dispoziție 60 minte lungi pentru a ajunge chiar și la Predeal. Sau dacă plângi de nasul bebelușului ( care nu putea să plece singur din piață) atunci meriți chiar o lângere penală pentru că ai pus în pericol viața unui om fără ca el să poată reacționa. Deci, nici o logică nu va susține gazarea civililor iubitori de pace din seara de vineri 10 august 2018. Cu toată manifestarea lor pașnică.
Așadar, mai mult decât oricând în acesată vară, extrăgându-ne din festivismul declarat al centenarului, noi românii ar trebui să reflectăm mai mult asupra a ceea ce suntem decât în încercarea de sensibilizare spre ținte false menite pentru ca unii să tragă foloase în timp ce noi nu ne alegem cu NIMIC.

Categorie: Opinii
Etichete: CSAT, servciul roman de informatii, SRI, virgil florea
Distribuie:
Articolul anterior
Arădeanul Marius Copil l-a trimis acasă pe germanul Philipp Kohlschreiber
Articolul următor
FRATRICID la Șepreuș… de la alcool și țigănie istorică

2 comentarii. Leave new

 • avatar of virgil florea
  Virgil Florea
  16 august 2018 11:23

  Sigur că desființarea SRI nu rezolvă siruația, dar creează premize pentru responsabilizarea unui serviciu reînființat cu alte principii și mai ales cu alți oameni.

  Răspunde
 • Străinii și poate chiar și aliații noștri și-ar dori ca România să nu dețină structuri de informații care sa apere aceasta tara. România a avut/are servicii de informații recunoscute pentru profesionalismul lor atât în plan intern cât și internațional. Cine și-ar dori o tara fără structuri informative în case sa se balacareala mafia rusa grupurile de interese economice ungurești, austriece, etc? Ma întreb cui ai servi direct și indirect desființarea. Poate și clasei politice oripilate de acțiunile anticoruptie. Nu știu, dar articolul nu e o știre și trece in sfera TV A3, RTV, etc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

oana parvulescu

[Profile în câteva linii] OANA PÂRVULESCU

Originară din Galați, cu părinți, cadre didactice, OANA PÂRVULESCU a venit la Arad, în urmă cu 20 de ani, imediat după terminarea facultății, lăsând în urmă, cu îndreptățită emoție, familie,…