Lumea nebunilor

virgil florea
Distribuie:

E ușor să scriem acum în 2024 despre o lume total ieșită din circuit pentru că vedem cu ochii noștri ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Și nu putem să spunem răului, bine, pentru că încă ne-a rămas mintea la locul ei.


Din fericire fac parte din generația care are posibilitatea să-și facă bine temele, având referințele timpului de dinainte de anul 1990.

Pe atunci, toată lumea se bucura de pace și de normal. Atât cât era. Noi știm cum era acel normal și ce înseamna el. Desigur în țara noastră unde stăpân era unul cu creierii cârlionți de la ideile lui Marx aveam un normal binecunoscut. Toată lumea trebuia să muncească, nu se murea de foame deși magazinle erua goale iar cei mai mulți dintre noi făceam haz de necaz. Toate până când a devenit necesar ca noua generație să producă alte lucruri care să le înlocuiască pe cele vechi.

În general când se întâmplă asta, cele noi ar trebui să fie superioare celor vechi, numai că în situația noastră nu s-a întâmplat astfel. Cele noi le-au împins, la propriu, pe cele devenite vechi și s-au suit cu obrăznicie pe vârfurile din care se decide. La toate nivelurile. Comunismul nu a fost bun dar la noi s-a instalat în urma unor alegeri la care comuniștii au fost lăsați să participe. La fel de adevărat este că având armată de ocupație în țară era foarte greu ca democrația existentă atunci să poată a se opune. Și nici ceilalți cu care am fost de aceiași parte a războiului, la final, nu s-au sinchisit de viitorul nostru. A cântărit suficient faptul că în 1941 am plecat cu nemții să-i batem pe ruși. Că, i-am trădat în 1944, ține de o întorsătură a lucrurilor de pe frontul de Vest, când debarcarea aliaților a devenit un fapt cât se poate de real. Dar, inițial ne-am dus să-i batem pe sovietici, iar asta nu se uită ușor. Sigur că nu a fost dorința poporului dar asta n-a contat. Chiar dacă în final poporul a plătit pentru nesăbuință. Asta e deja istorie. Din care ar trebui să învățăm. Măcar noi, dacă nebunii își au calea lor.


Ce avem noi astăzi aici?

O grămadă de nebuni, lideri ai unor state puternice (ajunși la vârf într-un mod cel puțin discutabil) care se străduiesc din răsputeri să întoarcă normalul nostru într-o mizerie greu de oprit. De ce o fac? NU știu să existe oameni normali care se pot înțelege în vreun fel cu nebunii. Exact cum nu se pot înțelege un japonez cu un islandez, tot așa un nebun nu poate pricepe ce-i spune un om normal. Știe că trebuie să arunce un oraș cu sute de mii de locuitori în aer, el nu procesează imensitatea răului, ci doar o face. Pur și simplu. Pentru că e nebun.

Există totuși o diferență între nebunii patologic și cei care își pierd total simțul măsurii. Cei din urmă acționează precum nebunii pentru că nu mai au de ales. Și cum spune un cântec: decât să mă despart de ea, mai bine aprind tot satul. Pentru tipul acesta de nebuni chiar nu mai contează nimic, cu excepția faptului că ei își doresc să scape de răspunderea unor fapte care ies la iveală „la foc automat”. Și nu mai prea au cale de întors. Au comis deja prea multe.


Anul acesta este unul terminus pentru mulți.

Și în SUA, dar și în UE. Ultimii 10 ani au fost pentru ei un rai abundent. Cu de toate. Bani din orice. Numai din acțiuni cinstite, nu.

Să luăm pentru început SUA. Acolo, în 2020, a fost nevoie să se schimbe rânduiala pentru a încerca să se îngroape ticăloșiile democraților de prin lume. Lupta a fost pe viață și pe moarte. Au fost cam ultimile alegeri cu aspect constituțional din SUA. N-aveau democrații pârghii să blocheze probabilele proteste din stradă și nici nu-și permiteau declanșarea unor lupte cu americanii cinstiți, (posesori legal de arme), corecți și constituționali. Au întins coarda doar cât aveau ei nevoie să-l pună la CASA ALBĂ pe senilul tată de infractor. Numai că în patru ani și cel mai prost votant de Biden și-a dat seama că a fost păcălit și acum așteaptă scrutinul din noiembrie să-și verse năduful. N-o fi Trump prințul călare pe cal alb dar nici n-a intrat el în combinațiile globaliștilor.

În Europa noastră s-au ales aproape la fel președinți de stat, șefi de Comisii la UE așa că nici ei nu se simt prea bine având în vedere că luna iunie bate la ușă, și portărelul le poate înmâna citațiile. Singura lor scăpare este un război devastator. Și cu cine altcineva decât cu Rusia lui Putin, care este un dictator? După mintea acestora ar trebui ca noi să înghițim pe nemestecat tot ceea ce ne spun ei. Numai că, noi trăitorii cu zile din secolul XX le spunem pas. Știm cauza pentru care vă dați cu burta de asfalt să atacați Rusia. Și citim zilnic minciunile celor pe care îi plătiți, din care noi să înțelegem că rușii vor să ocupe toată Euroa, după ce vor termina Ucraina. Și, ca niște strategi eminenți vă gândiți să vă alăturați mizeriei umane de la Kiev pentru a-l ajuta să nu piardă acum. Poate la anul, dar acum au nevoie să mențină ideea apărării democrației, atacată de vulpavul Putin. Minciuni pe scară largă. Voi vreți război neapărat. V-am și spus motivele. Noi nu vrem. Război nu vrem. Dar vrem să vă duceți cu toții acolo de unde ați apărut. Habar n-am cum se cheamă acel loc. Că nu vi l-ați trecut în buletin.

Cât despre țara noastră, nu veți putea să ne mai păcăliți să trecem Prutul. Așa, în ciuda derbedeului care acum se vrea la NATO: Celălalt care a dat ordinul în 1941 a sfârșit împușcat tot de unii ca el. Nu știm dacă era mai bine să ne ducem până la capăt atunci dar acum știm că nu trebuie nici măcar să ne încălțăm pentru un război cu rușii, de partea Ucrainei. Noi, poporul ar trebui să ne vedem de treaba noastră în ciuda celor care vor să ne trimită copiii și nepoții la moarte. Să apere ceea ce ei strică. Cu URSS am avut graniță pe treisferturi de țară și dacă nu i-am stârnit n-au avut treabă cu noi. Dacă rușii voiau Europa cum spun mincinoșii, aveau o grămadă de opțiuni. Nu trebuiau să aștepte să stea Ucraina în genunchi. Deocamdată din informațiile reale ei și-au cam consumat din armamentul păstrat pentru pentru antrenamentele militarilor și din rrsturiel conflictelor din Afganistan sau aiurea. Alea cu miros de vopsea încă n-au fost scoase. Și nici muniția aferentă. Cel puțin o vreme rușii se pot bate cu NATO fără să dea înapoi. Naivii, sigur vor crede altceva.


În concluzie, noi, poporul român nu avem ce căuta în această mizerie globalistă.

Ticăloșii din fruntea statului vor să bage țara în război pentru că așa li se cere. Au dat deja legi și normative cu privire la recalibrarea numărului de militari. Cu alte cuvinte, vor să meargă până la capăt. Să facem ceva să-i oprim. Nu mai contează atât de mult alegerile din iunie. Task-ul nostru cel mai important este să scăpăm de derbedei și de ticăloși. Altfel ne vom duce de râpă. Cu toții.


Citește și:


 

Categorie: Opinii
Etichete: alegeri 2024, Europa, politica, presedinti, razboi, rusia, sua, ucraina
Distribuie:
Articolul anterior
„Vin la curte”, la Biblioteca Județeană
Articolul următor
Expoziția „Retrospectiva” de Maria Petrovna, la Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

anton ilica

Ciocoii noi sunt tot cei vechi

NEVOIA ORDINII „CEA NOUĂ” ÎN MORALITATEA PUBLICĂ A TRECUT VREME de la estomparea discursului elevat. Retorica elegantă suferă de sfidare, iar sfidarea retoricii, după cum spune Eugen Simion, dovedește absența…
virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…